Om Google Nu

(In Swedish)

En post med en liten översikt över Google Nu samt hur det för tillfället skiljer sig beroende på om man har Engelska eller Svenska som språk på sin telefon.

(Detta är exempel som visas på en HTC One X med Android version 4.1.1.)

Exempelkort som berättar hur långt man gått eller cyklat under månaden. (Vilket är helt felaktigt då jag inte cyklat en meter. Antingen går jag fort eller så åker jag bil och tunnelbana långsamt… Längden verkar inte heller riktigt riktig). Under översiktskortet syns väderkortet.

googlenuexempel

Ytterligare ett exempel på Google Nu, med realtidsövervakning av tunnelbaneavgångar från hemmastationen till jobbet

googlenu32minutertilljobbet

Google Nu är en funktion inbyggd i Goolges sökfunktion i Android (dock endast för Android version 4.1 eller senare) och kan startas med ett snabbkommando eller genom att starta appen “Google”. Snabbkommandon beror på telefonmodell och konfiguration, på en HTC One X så startar man genom att hålla nere hem/hus-knappen, på andra sveper man upp från botten av skärmen.

startagooglenu

Google nu håller reda på en mängd olika saker för anvndaren, till exempel hur lång tid det tar att ta sig hem, till jobbet eller till nästa möte. den håller då reda på vart man är, om man gillar att åka bil eller kommunalt samt vart nästa möte är. Google Nu känner till tunnelbanetiderna i Stockholm och fungerar bra till exempel på morgonen när man skall åka till kontoret.

Google nu visar information i form av kort. olika exempelkort kan man se genom att starta Google Nu och klicka på exempelkortsknappen. När man ställer en fråga till Google Nu får man olika kort som svar om Google Nu kan hitta ett kort som passar. Beroende på om man har Svenska eller Engelska som systemspråk hittar Google Nu olika typer av kort. för tillfället får man fler svar i form av kort på engelska. På frågan om hur gammal jorden är får man följande svar med engelskt systemspråk:

googlenuengelska

Med svenskt systemspråk:

googlenusvenska

Mer om hur man aktiverar Google Nu om man har Google Apps hittas här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *